Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

-μεσα στο- Τιποτα (#3)

...Μπαινοντας μεσα στο δωματιο αφηνεις πισω σου μια φιδογυριστη σκαλα που σε ανεβαζει στο επανω δωματιο…κοιτας στα αριστερα και βλεπεις ένα τζακι να σιγοκαιει και πανω στο σιδερο τη μαυρη τσιγκινη κατσαρολα με κατι μεσα της που βραζει….

Στο εδαφος μπροστα,ένα μεγαλο ανετο μαξιλαρι που’χει πανω του ένα κεντητο ριχταρι..λενε πως το’χε παρει ο ιδιος ο γερος σ’ένα από τα ταξιδια που κανε…χαμενος σε μερη που κανεις ποτε δεν σκεφτηκε να παει..ή εμαθε πως υπηρχαν….εκει θα κατσεις εσυ…

Στα δεξια ένα χαμηλο τραπεζι με κομμενα επανω του διαφορα φυτα και βοτανα αλλα γνωστα και αλλα αγνωστα..μανηταρια σε περιεργα χρωματα και σχεδια και μανδραγορες.. λιγο πιο διπλα ένα μπολ μ’ένα ξυλινο γουδι αφημενο μεσα…

Πισω στο τοιχο κοντα στο φιλιστρενιο παραθυρο ένα μικρο ξυλινο ραφι..πανω του ένα μπουκαλι από καποιο παλιο ποτο που’πινε ο γερος..τι ηταν δε φαινεται πια απ’ το κερι που λιωνει στο στομιο του….διπλα ένα γυαλινο δοχειο μ’ένα περιεχομενο αγνωστης φυσης τοσο σε σενα…οσο και σε παρα πολύ κοσμο… και ένα μικρο σκαλιστο κουτι…κλειστο..

Κατω από το ραφι..στο πατωμα είναι ένα τεραστιο μπαουλο με μπρουτζινα χερουλια και λαβη και ένα καποιο σχεδιο επανω..ξεβαμμενο από τα χρονια..

Απεναντι στα αριστερα σου, πλαι στο τζακι..η κουνιστη ξυλινη πολυθρονα του γερου…. Με μια ξυλογλυπτη μπορντουρα γυρω από το μαξιλαρι που καταληγει στα μπρατσα της πολυθρονας…εκει καθεται ο γερος….»

Δεν υπάρχουν σχόλια: